Over Academion

Welkom bij Academion, het netwerk van particuliere investeerders in wetenschappelijke bedrijven en projecten. Op deze website vindt u informatie over het lidmaatschap van Academion, de agenda van haar activiteiten en informatie over proposities vanuit universiteiten. Leden van Academion krijgen toegang tot bijeenkomsten en kennismakingsdiners van deelnemende universiteiten. De proposities betreffen onderzoeksprojecten, maatschappelijke ondernemingen en commerciƫle startups.

Geschiedenis

Tijdens bijeenkomsten die door ScienceWorks georganiseerd werden in Oxford, Cambridge (UK) en in Austin (USA) bleek het belang van goed georganiseerde investeringsnetwerken van particulieren rondom universiteiten. Niet alleen kunnen dergelijke netwerken financieel aantrekkelijk zijn voor investeerders; het stimuleert ook de creativiteit binnen de universiteiten. Creativiteit die leidt tot nieuwe bedrijven en tot aantrekkelijke producten en innovatieve diensten in de regio.

Inmiddels is het gelukt om nu ook in Nederland voldoende universiteiten te betrekken bij een soortgelijk investeringsnetwerk. Academion is zorgvuldig voorbereid samen met enkele gespecialiseerde juristen en notarissen.

Over ons

Het management van Academion wordt gevoerd door ScienceWorks. ScienceWorks is een intermediair uit Den Haag die diverse internationale netwerken heeft opgericht om het economische rendement van universiteiten beter te kunnen meten en stimuleren. Academion krijgt in de eerste jaren geen eigen rechtspersoonlijkheid om het netwerk zodoende transparant en wendbaar te houden. Het management van het netwerk wordt uitgevoerd door de volgende personen:

Frank Zwetsloot

Fiscaal jurist en Directeur-eigenaar van ScienceWorks. Frank is verantwoordelijk voor de strategie en opbouw van Academion. Hij beheert tevens de relaties met de deelnemende universiteiten in Academion.

Eline Kemperman

Als conference manager is Eline verantwoordelijk voor de logistieke voorbereiding en organisatie van alle regionale voorlichtingsbijeenkomsten van Academion alsmede voor de organisatie van de investeringsdiners op de universiteiten.