Proposities

Academion brengt u in contact met unieke proposities die voortkomen uit de kraamkamer van de universiteiten. Deze proposities worden aangeboden in diverse vormen. Zo zijn er ondernemingen (B.V.’s) met een helder winstoogmerk. Zij kunnen er voor kiezen om aandelen of leningen uit te geven. Bij kleinere investeringen zal dit veelal leningen betreffen. Daarnaast kunt u kennismaken met verscheidene social ventures: ondernemingen die hun winstoogmerk niet alleen in financiële resultaten meten, maar ook in maatschappelijke impact. Deze kunnen ondergebracht worden in B.V.’s, maar bijvoorbeeld ook in stichtingen. Hier zal uw rendement veelal uitgedrukt worden in de vorm van een vaste rente op een verstrekte lening.

Tenslotte kunt u in contact treden met onderzoeksprojecten. Deze proposities hebben een helder en afgebakend onderzoeksdoel. Hier tegenover staan bijzondere tegenprestaties tegen veelal aantrekkelijke fiscale voorwaarden.

Alle proposities zijn aantoonbaar verbonden met de universiteit en worden intensief begeleid door de betrokken universitaire instanties. Academion zal toezicht houden op de geloofwaardigheid van de propositie maar draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de resultaten van het project of de onderneming. Klikt u hier om de criteria te bekijken die wij voor proposities hanteren. Bij investering in een universitaire propositie zal een commissie aan Academion worden voldaan door de partij die de investering ontvangt. Deze commissie bedraagt 2% van het bedrag. Dit percentage geldt voor alle investeringsvormen.

U kunt voor de onderbouwing en vormgeving van uw investering gebruik maken van standaardcontracten die speciaal voor Academion zijn ontworpen. Deze standaardcontracten worden vrijblijvend aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen en zijn opgesteld door een van de meest vooraanstaande advocatenkantoren.

Projectinformatie

Hieronder vindt u korte beschrijvingen van de proposities die op dit moment beschikbaar zijn. De volledige beschrijvingen van de proposities en de voorgenomen tegenprestaties zullen twee weken vóór de respectievelijke voorlichtingsbijeenkomsten vrij worden gegeven op deze pagina.

De beschrijvingen die u hier aantreft zijn op dit moment nog algemeen van aard en zijn afkomstig van de Universiteit Leiden.

 • Een bedrijf dat drug discovery helpt efficiënter in te richten

  Een bedrijf met een management met expertise op het scheidsvlak van bio life sciences en (big data) informatica. Voortgekomen uit een vraag uit de markt, ontwikkelt het software die bedrijven in staat stelt hun drug discovery efficiënter in te richten door de gegeneerde data beter toegankelijk en bewerkbaar te maken.
  log in om de volledige tekst te lezen

 • Hyperspectral Imaging in de wijnbouw
  Een nieuwe techniek geworteld in Life Science Research & Development, ruimtevaarttechnologie en gespecialiseerde software. Polariks ontwikkelt een wijnrobot die door middel van Hyperspectral imaging de ontwikkeling van smaakstoffen en ziektes in een wijngaard screent. Dit stelt te wijnboer in staat om op een verantwoorde manier de kwaliteit van de wijngaard te monitoren, te optimaliseren en in te kunnen grijpen waar nodig.
  log in om de volledige tekst te lezen
 • Patient Driven Medicine
  De zorgkosten en de productiekosten van medicijnen stijgen jaarlijks. Dit project ontwikkelt nieuwe businessmodellen in de zorg die de toegankelijkheid van geneesmiddelen en zorg voor de toekomst garanderen. Het ontwikkelt een weesgeneesmiddel voor een eerlijke en transparante prijs. De aanpak van is uniek en resulteert in betaalbare en toegankelijke zorg.
  log in om de volledige tekst te lezen
 • Vacis
  Een Leidse onderneming die op basis van technologie, ontwikkeld in samenwerking met onder andere LUMC, een lichaamseigen vaattoegang ontwikkelt voor dialyse-patiënten. De technologie moet nu naar de kliniek gebracht worden.
  log in om de volledige tekst te lezen
 • De Antieke Groene Woestijn in Jordanië
  Velen zijn bekend met de mysterieuze stad Petra in Jordanië. In de oudheid waren mensen in staat de woestijn rond Petra om te vormen in een groene oase. Gedurende enkele eeuwen vonden hier ingrijpende agrarische en waterbouwkundige transformaties plaats. Een interdisciplinair onderzoeksteam onder leiding van archeologen wil deze veranderingen leren begrijpen, maar ook bekijken of deze kennis nuttig is voor hedendaags gebruik.
  log in om de volledige tekst te lezen
 • Koningsstad in pre-islamitisch Arabië
  Het Thaj Archaeological Project (TAP) denkt de sporen van een bijzondere handelsstad te hebben gelokaliseerd, en hoopt meer inzicht te verkrijgen in de geschiedenis van pre-Islamitisch Arabië.
  log in om de volledige tekst te lezen
 • Een nieuw ontwikkelde applicatie voor mensen met navigatieproblemen
  Verdwalen komt veel voor, toch begrijpen we nog niet waarom. Daarom onderzoek ik hoe wij onze weg vinden en hoe we hier beter in kunnen worden. Nieuwe virtual reality en gaming technieken bieden een uitkomst om een digitale training te ontwikkelen voor mensen die verdwaalklachten hebben.
  log in om de volledige tekst te lezen