Diensten

Je kunt Academion inschakelen voor onderstaande werkzaamheden. Staat jouw opdracht er niet bij en twijfel je of we iets voor je kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op. We helpen je graag verder.


Onderwijsvisitaties
We begeleiden opleidingen en visitatieclusters bij de voorbereiding en uitvoering van een visitatietraject. We doen dat zowel voor een reguliere beoordeling als voor een herstel- of aanvullende beoordeling, een joint degree of een bijzonder kenmerk. We adviseren bij het schrijven van de zelfevaluatie en zorgen voor de samenstelling, NVAO-goedkeuring en instructie van het visitatiepanel. We zorgen dat het visitatiebezoek optimaal wordt vormgegeven, in nauw overleg met de opleiding. We schrijven visitatierapporten die voldoen aan alle eisen van de NVAO. Onze rapporten zijn helder, concreet en geven aanknopingspunten waar je als opleiding echt mee vooruit kunt.


Onderzoeksvisitaties
We treden op als adviseur en secretaris bij de evaluatie van onderzoeksgroepen.  We zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en adviseren je graag over de beste manier om je visitatie vorm te geven. Zo helpen we je het nieuwe Strategy Evaluation Protocol (SEP) te vertalen naar jouw onderzoeksgroep of zelfevaluatie. We denken graag mee over de onderbouwing van onderzoekskwaliteit in jouw vakgebied, en geven je visie mee aan de peer review commissie. We leveren je een rapport dat uitgaat van je eigen kracht en dat duidelijke handvatten biedt voor de toekomst.


Midterm reviews
Ook voor tussentijdse beoordelingen kun je terecht bij Academion. We helpen je met de organisatie van de midterm review en doen als secretaris verslag. Ook kunnen we in nauw overleg zorgen voor een panel van externe peers. 


Advies
Heb je geen echte midterm gepland, maar heb je wel behoefte aan externe adviseurs die naar je opleiding, eindtermen of track kijken? We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden.


Zelfevaluaties
Het schrijven van een zelfevaluatie voor een onderzoeks- of opleidingsbeoordeling is vaak lastig en tijdrovend. Onze externe blik en ruime ervaring met visitaties helpen je de zelfevaluatie optimaal vorm te geven.